ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ-ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και στην ενότητα : Ο Χρόνος-από το χτες στο σήμερα, εξασκηθήκαμε να παρατηρούμε φωτογραφίες, να βρίσκουμε τα χαρακτηριστικά τους και να συνάγουμε πληροφορίες από αυτές για τους ανθρώπους και τις συναισθηματικές τους καταστάσεις, το περιβάλλον, τα γεγονότα, τον πολιτισμό, τις συνήθειες.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαίρη Κουκουμάκη, Β1

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε όταν η μαμά μου ήταν 3-4 χρονών  στο νοσοκομείο στο Παρίσι. Την έχει τραβήξει ο παππούς μου αφού δανείστηκε μια μηχανή από τη σχολή του. Τραβήχτηκε ημέρα, το πλάνο είναι μεσαίο, είναι ασπρόμαυρη. Η μαμά είναι με τις πιτζάμες της! ΣΕΜΕΛΗ Β.

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο το 1994. Είναι έγχρωμη, το πλάνο είναι μακρινό και την έχει τραβήξει ο παππούς μου.
Η μαμά μου, η Λουκία, είχε πάει εκδρομή με τη γιαγιά μου την Έλφη και μια πολύ καλή φίλη, την κυρία Αρετή.Είναι μέσα στα δέντρα φούστα και τζιν παντελόνια. ΟΡΕΣΤΗΣ Β.

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα φωτογραφείο το 1970. Είναι   ασπρόμαυρη. Τραβήχτηκε σε εσωτερικό χώρο , ημέρα και το πλάνο είναι μεσαίο. ‘Ήταν Απόκριες! Δείχνει τον μπαμπά μου και τον θείο μου τον Σπύρο. Ο μπαμπάς μου είχε ντυθεί καουμπόης. Πίσω υπάρχει μια κουρτίνα. Είναι χαρούμενος! ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ρ.

 

Η φωτογραφία των γονιών μου τραβήχτηκε στη Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι το 2003. Είναι έγχρωμη, τραβήχτηκε έξω, ημέρα και το πλάνο είναι μεσαίο. Την τράβηξε ένας φίλος τους για ενθύμιο. Είναι χαρούμενοι. Φοράνε τζιν παντελόνια, ζακέτα και μπουφάν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣ.

 

 

Η φωτογραφία είναι του μπαμπά μου. Τραβήχτηκε στο προαύλιο του 27ΟΥ Νηπιαγωγείου. Είναι ασπρόμαυρη, τραβήχτηκε έξω, ημέρα και το πλάνο είναι μεσαίο. Δείχνει τον μπαμπά μου με τους συμμαθητές τους στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του σχολείου. Φοράνε όλοι άσπρα ρούχα και είναι μπροστά στα κάγκελα του σχολείου του. Πίσω έχει πολλές γλάστρες. ΕΥΓΕΝΙΑ Π.

 

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο σπίτι της γιαγιάς μου στο Παλαιό Φάληρο, είναι χρωματιστή, είναι νύχτα και το πλάνο είναι μεσαίο. Είναι τα γενέθλια του μπαμπά μου το 1990. Την τράβηξε ο παππούς μου. Είναι ο μπαμπάς μου, οι φίλοι του, η γιαγιά και ο θείος μου. Φορούν τα καλά τους. Φαίνεται ένας καναπές, το τραπέζι με την τούρτα και ένας πίνακας. ΚΥΡΑ ΑΓ.

 

ΣΟΥΝΙΟ 1954. Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη και έχει τραβηχτεί μέρα στην εξοχή. Το πλάνο είναι μεσαίο. Είναι η γιαγιά μου (η μαμά της μαμάς μου). Την τράβηξε ένας φίλος για ενθύμιο από την εκδρομή. Η γιαγιά φοράει φούστα, μπλούζα κι ένα μαντήλι, κρατάει λουλούδια. Είναι κοντά στην ακροθαλασσιά! ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ Μ.

 

ΤΑΞΗ Α! 1956- 70ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ! Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τη δασκάλα, δείχνει τον παππού μου και τους συμμαθητές του. Είναι η Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Το πλάνο είναι μεσαίο και τραβήχτηκε μέσα στην τάξη. Όλοι φορούν τα γιορτινά τους. Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη και έχει τραβηχτεί μέρα. ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ Μ.

 

Aυτή είναι μια χρωματιστή φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν 3 χρόνια στο Διδυμότειχο. Τραβήχτηκε απόγευμα του Αυγούστου. Την τράβηξε ο μπαμπάς μου γιατί ήταν ο γάμος του θείου μου του Τάσου. Το πλάνο είναι μεσαίο. Στη φωτογραφία είναι η γιαγιά, ο παππούς, η αδελφή μου κι εγώ. Φοράμε ωραία ρούχα γιατί έχουμε πάει στον γάμο. Είμαστε στην αυλή του κέντρου, φαίνεται η πέτρινη είσοδος και το γρασίδι. ΦΑΝΗ ΓΚ.

 

Η φωτογραφία δείχνει τη μαμά μου. Τραβήχτηκε το 1996 μέσα στο σχολείο της, την ημέρα της παράστασης που χόρευε. Την τράβηξε η γιαγιά μου για ενθύμιο. Το πλάνο είναι κοντινό. Η μαμά φοράει στολή για τον χορό ΜΑΚΑΡΕΝΑ. Πίσω της υπάρχει ένας πίνακας. Δείχνει πολύ χαρούμενη! ΑΓΓΕΛΙΚΗ Λ.

 

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί έξω, στην πλατεία ΕΛΠΙΔΑΣ στο Κουκάκι το 1981. Δείχνει τη μητέρα μου μικρή και οι νονοί μου, ο Φάνης που κρατάει μια μπάλα και ο Σπύρος. Όλοι τους φοράνε ζακέτες γιατί είναι χειμώνας. Το πλάνο είναι μακρινό. Την έχει τραβήξει η γιαγιά μου η Αθηνά. Πίσω τους φαίνονται σκηνές γιατί έχει γίνει ο σεισμός του 1981 και τα δέντρα της πλατείας. ΑΘΗΝΑ Σ.

 

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 2008 στην Αράχοβα. Δείχνει τα αδέλφια μου τη Νεφέλη και τον Μανόλη. Την τράβηξε ο μπαμπάς μου , ημέρα, το πλάνο είναι κοντινό. Φορούν μπουφάν και κασκόλ γιατί είναι χειμώνας. Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη και πίσω φαίνονται λίγα δέντρα. Τα αδέλφια μου χαμογελούν. ΚΑΙΤΗ ΑΓΓ.

 

Η φωτογραφία δείχνει τον παππού μου με τον μπαμπά μου. Είναι χρωματιστή και τραβήχτηκε στην Αμερική το 1976. Είναι την ημέρα των γενεθλίων του μπαμπά μου και την τράβηξε η γιαγιά μου. Το πλάνο είναι κοντινό. Ο παππούς μου φοράει πουκάμισο και ο μπαμπάς μου φορμάκι. Πίσω έχει έναν πίνακα, μια κουρτίνα κι ένα αγαλματάκι. ΧΡΗΣΤΟΣ Π.

 

Η φωτογραφία της Θεσσαλονίκης! Είναι ασπρόμαυρη, έχει τραβηχτεί μέσα από τον φωτογράφο και το πλάνο είναι μεσαίο. Δείχνει τον προπάππου μου και την προγιαγιά μου μετά τον γάμο τους. Ο προπάππος μου φοράει κουστούμι, γραβάτα και μαντήλι στην τσέπη. Η προγιαγιά φοράει μαύρο ταγιέρ με μια γαρδένια στη ζακέτα! ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο ΚΑΒΟΥΡΙ τον χειμώνα το 2013. Είναι χρωματιστή, τραβήχτηκε ημέρα, μέσα στην χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή της εταιρείας του μπαμπά μου. Την τράβηξε αναμνηστική ο μπαμπάς μου. Το πλάνο είναι μεσαίο. Είμαι με τον αδελφό μου και φοράμε φούτερ, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Υπάρχει ένας τεράστιος Άγιος Βασίλης κοντά μας. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠ.

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο σπίτι μας όταν η μαμά μου ήταν μικρή. Είναι ασπρόμαυρη, τραβήχτηκε μέσα στο σπίτι το απόγευμα που είχε γενέθλια η αδελφή της. Την τράβηξε η αδελφή της γιαγιάς μου. Το πλάνο είναι κοντινό και δείχνει τη μαμά μου να φοράει φόρεμα άσπρο και κεντητό άσπρο ζακετάκι. Κοιτάζει τα γλυκά! ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠ.

 

 

 

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 1967 στην Ακρόπολη. Τότε επιτρεπόταν να καθίσεις στα σκαλιά του αρχαίου ναού. Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη, τραβήχτηκε μέρα και το πλάνο είναι μεσαίο. Στη φωτογραφία είναι ο παππούς μου με ένα φίλο του. Τους τράβηξε μια συμμαθήτρια τους για να θυμούνται την εκδρομή τους στην Ακρόπολη. Πίσω τους είναι ο Παρθενώνας. Φορούν σακάκια και παντελόνια. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *