Παράταση των εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024 – 2025

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Παρατείνεται η προθεσμία της υποβολής των αιτήσεων εγγραφής των μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025, μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

  • Για την εγγραφή των μαθητών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία: από 1 έως τις 20 Μαρτίου 2024 οι γονείς / κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις- υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας (Γεωγραφικά όρια του Σχολείου μας – 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (sch.gr))
  • Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • προσκομίζοντας:

α) βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (έχουν προσκομιστεί υπηρεσιακώς στο σχολείο για τους μαθητές που προέρχονται από το 27ο Νηπιαγωγείο).

Σας ενημερώνουμε ότι, διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, είναι η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο, ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας και να την παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα πολίτη στο my.gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Εκπαίδευση» και στην υποενότητα «Εγγραφή σε σχολείο». Για την έκδοση της βεβαίωσης μαθητή οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet και εκδίδουν τη βεβαίωση, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσουν κανένα άλλο στοιχείο.

β) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή,

γ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (⬇️κατεβάστε σε pdf)

δ) το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.

ε) Αίτηση εγγραφής στην Α’ Δημοτικού (⬇️κατεβάστε σε word ⬇️κατεβάστε σε pdf)

στ) ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο για αλλοδαπούς/ές μαθητές/τριες .

  • Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/κηδεμόνες απαιτείται και η υποβολή γνωμάτευσης  από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
  • Αιτήσεις εγγραφής μπορούν να υποβληθούν και  από γονείς που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.
  • Παράλληλα με την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ Δημοτικού, οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να κάνουν αίτηση, προαιρετικά, για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, αν το επιθυμούν.
  • Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πριν την προσκόμιση των δικαιολογητικών εγγραφής στο σχολείο δια ζώσης, απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 9220534

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *