Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες:

  • Για την εγγραφή των μαθητών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία: από 1 έως τις 20 Μαρτίου 2023 οι γονείς / κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις- υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας (Γεωγραφικά όρια του Σχολείου μας – 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (sch.gr))
  • Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • προσκομίζοντας:

α) βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (έχουν προσκομιστεί υπηρεσιακώς στο σχολείο για τους μαθητές που προέρχονται από το 27ο Νηπιαγωγείο),

β) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή,

γ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (⬇️κατεβάστε σε pdf)

δ) το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.

ε) Αίτηση εγγραφής στην Α’ Δημοτικού (⬇️κατεβάστε σε word ⬇️κατεβάστε σε pdf)

στ) ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο για αλλοδαπούς/ές μαθητές/τριες .

  • Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/κηδεμόνες απαιτείται και η υποβολή γνωμάτευσης  από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
  • Αιτήσεις εγγραφής μπορούν να υποβληθούν και  από γονείς που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.
  • Παράλληλα με την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ Δημοτικού, οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να κάνουν αίτηση, προαιρετικά, για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, αν το επιθυμούν.
  • Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πριν την προσκόμιση των δικαιολογητικών εγγραφής στο σχολείο δια ζώσης, απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 9220534

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *