Αγαπητά μας παιδιά,

για να μην χάσουμε την επαφή με τα Γερμανικά μας σας προτείνουμε τις παρακάτω δραστηριότητες και εφαρμογές που μπορείς να εγκαταστήσεις με τη βοήθεια και έγκριση των γονιών σου.

1) Το Deutschtrainer  είναι μία εφαρμογή του GoetheInstitut, για εξάσκηση της Γερμανικής Γλώσσας σε επίπεδο Α1.

Πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο και θα βρεθείτε αυτόματα στην ιστοσελίδα του GoetheInstitut. Εκεί επιλέγετε αν θέλετε να κατεβάσετε την εφαρμογή για iphoneή android, ανάλογα την συσκευή που θα το εγκαταστήσετε. Είναι εφαρμογή για smart συσκευές, όχι για λαπτοπ.

https://www.goethe.de/de/spr/ueb/dt1.html

Αφού το εγκαταστήσετε, η χρήση του είναι πολύ απλή, έχει διάφορες θεματικές, όπως GutenTag(Καλημέρα/όπου μαθαίνω να συστήνομαι), GutenAppetit (Καλή όρεξη), MeineFamilieundich (Η οικογένειά μου και εγώ) όπου εξασκείτε το λεξιλόγιο και την γραμματική με ασκήσεις κλειστού τύπου, όπου επιλέγεις την σωστή απάντηση από το μενού, ή ακούς πρώτα μια πληροφορία και μετά απαντάς. Κάποιες ασκήσεις είναι σαν memory, ενώ σε άλλες βάζεις σε σειρά την λέξη που ταιριάζει στην εικόνα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με όποια θεματική θέλετε, αλλά η δυσκολία αυξάνει όσο προχωρούν οι ασκήσεις.

2)  Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για εκμάθηση και εξάσκηση λεξιλογίου είναι και το LernDeutsch-DieStadtderWörter από το GoetheInstitut. Στο ακόλουθο λινκ https://youtu.be/fWFM63VZSC0

Μπορείς να δείς ένα βίντεο με περιγραφή του παιχνιδιού στα Γερμανικά. Κυκλοφορείς σε μία πόλη, έχεις το δικό σου Avatarκαι αν είσαι καλός κερδίζεις νομίσματα με τα οποία βελτιώνεις το Avatar σου. Επίσης παίζεις και με άλλους παίκτες μαζί αν θες.

Για να ξεκινήσεις πρέπει να κάνεις εγγραφή με τους κωδικούς του facebook .Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείς να ξεκινήσεις. Το παιχνίδι αυτό μπορείς να το εγκαταστήσεις σε ταμπλέτα, κινητό και  λαπτοπ.

https://www.goethe.de/de/spr/ueb/led.html

 

Επίσης, πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε δυο φύλλα εργασίας! Καλή διασκέδαση!

https://drive.google.com/file/d/1t8rNrN-WflcS_xQep2MmFcFArw1XghNR/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1GhPa45AHg4MvrS4I3pkUQ1xI2Z8KKiZS/view?usp=sharing

Φωτεινή Τσοκανά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *