«Την υγεία μου να έχω, το σχολείο να προσέχω»

Στο σχολείο μας φέτος εφαρμόσαμε το πρόγραμμα «Την υγεία μου να έχω, το σχολείο να προσέχω»,στο πλαίσιο του 7ου Πυλώνα της Αειφορίας. Σκοπός του προγράμματος ήταν η προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και η φροντίδα για ένα υγιές περιβάλλον για τη ζωή, τη μάθηση και την εργασία.

Για το σκοπό αυτό συνεργαστήκαμε με διάφορους φορείς και εμπλουτίσαμε τις προσφερόμενες στο σχολείο μας ευκαιρίες για να μεταδώσουμε στα παιδιά ολοκληρωμένα μηνύματα και καλές συνήθειες υγιεινής στην προσωπική και σχολική τους ζωή.

Ειδικότερα

Εφαρμόσαμε το πρόγραμμα ΚΑΘΑΡΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ, με υπεύθυνη συντονίστρια τη σχολική νοσηλεύτρια του σχολείου ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, σε όλες τις τάξεις.

Συνεργαστήκαμε με την οργάνωση HUMANLINKS και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με στόχο την ενδυνάμωση εκπαιδευτικών και γονέων, την καλύτερη κατανόηση του ρόλου του καθένα, την εκπαίδευση στην επίλυση συγκρούσεων και τη θέση ορίων. Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησαν παράλληλες και ανεξάρτητες βιωματικές ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών, διοργανώθηκε ημερίδα για την χρήση του διαδικτύου κλπ.

Συνεργαστήκαμε με την σχολική ψυχολόγο που εργάστηκε στο σχολείο μας, Μαρία Αναγνοπούλου, με στόχο την ενδυνάμωση των μαθητών, την ενημέρωση και συμβουλευτική σε ευαίσθητα ζητήματα όπως: εφηβεία, απώλεια κλπ.

Με στόχο τη σωματική άσκηση και ψυχαγωγία στο σχολείο και στη φύση, συνεχίσαμε τις καλές πρακτικές του σχολείου για αθλητικά ενδοσχολικά πρωταθλήματα στα διδασκόμενα αθλήματα και διοργανώσαμε ημερήσια εκδρομή στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ.

Αξιοποιήσαμε τη συνεργασία με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, με στόχο την πρόληψη, ενημέρωση και τήρηση των βασικών κανόνων στοματικής υγιεινής.

Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα ΦΡΟΥΤΑ – ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ για την εμπέδωση κανόνων και συνηθειών υγιεινής διατροφής των μαθητών (πρωινό, διαλλείματα, ολοήμερο).

Επίσης, εκπονήσαμε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΛΕΝΩ, στην Β1 και Β2. Οι δασκάλες ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΑΝΝΑ και ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ΚΑΘΑΡΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, επιδίωξαν και πέτυχαν τα παιδιά να γνωρίσουν και να «νιώσουν» τα μέλη του σώματός τους, να μάθουν να αγαπούν το σώμα τους και να το προσέχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *