“Οι τέχνες διαμαρτύρονται!”, μια θεατρική ακτιβιστική εκδήλωση για το περιβάλλον

Η δράση της Δ’ τάξης του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, “Οι τέχνες διαμαρτύρονται!”, μια θεατρική ακτιβιστική εκδήλωση με θέμα την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2024 στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συμμετέχοντας στη δράση με υπευθυνότητα και μεγάλο ενθουσιασμό, δηλώνοντας δυναμική παρουσία στον δημόσιο χώρο!
Η ανταπόκριση των γονέων καθώς και όλων των θεατών ήταν θερμή και ενθουσιώδης!

Στοιχεία της Παράστασης:
“Οι Τέχνες διαμαρτύρονται!”
Μια ακτιβιστική θεατρική δράση από την Δ’ τάξη του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με θέμα την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συντελεστές:
– Κείμενο, Σκηνοθεσία: Ιωάννα Βιδάλη (δασκάλα Θεατρικής Αγωγής, Θεατρολόγος)
– Μουσική διδασκαλία, Μουσική επιμέλεια: Μαρία Δεμερτζή (δασκάλα Μουσικής, Μουσικολόγος)
– Ταμπέλες – Σκηνικά αντικείμενα, Κοστούμια: Δήμητρα Κοτσώνα (δασκάλα Εικαστικών, Εικαστικός)
– Διδασκαλία Αγγλικών: Μαρία Πολυμέρη (εκπαιδευτικός Αγγλικών)
– Τεχνική Υποστήριξη: Στεφανία Παλιεράκη (δασκάλα ΤΠΕ, Πληροφορικός)
– Συνεργάτες Εκπαιδευτικοί: Κωνσταντίνος Πανούσης (δάσκαλος Δ1), Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος (δάσκαλος Δ2), Ευαγγελία Ράπτη (δασκάλα Ειδικής Αγωγής)

Ευχαριστίες:
Ευχαριστούμε τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας, Γιάννη Σίνη, που μας δάνεισε τη φωνή του για τα ηχογραφημένα μέρη της θεατρικής μας δράσης, καθώς και για την πολύτιμη βοήθειά του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ευχαριστούμε επίσης τη Διευθύντρια, Ειρήνη Λουλακάκη, για τη στήριξή της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ισπανική Πρεσβεία και συγκεκριμένα στον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη και το προσωπικό της Πρεσβείας για τη γενναιόδωρη υποστήριξή τους.

Υ.Γ.
Τα μουσικά όργανα της δράσης μας είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, υπό την καθοδήγηση της μουσικού μας, Μαρίας Δεμερτζή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *