Κομποστοποίηση

Ανακαλύπτοντας τον θησαυρό των οργανικών “τροφοσκουπιδιών

Το κουδούνι χτυπά, και εμείς μπαίνουμε στην τάξη ή βγαίνουμε στην αυλή, όχι για να μάθουμε μόνο γράμματα, αριθμούς, φυσική, χειροτεχνία ή να κάνουμε γυμναστική…αλλά για να βάλουμε την κυκλική οικονομία στη σχολική μας ζωή!

Με την ομάδα της incommon -στο πλαίσιο του έργου “Κυκλικά Πετράλωνα” που υλοποιούν- ξεκινάμε ένα περιβαλλοντικό ταξίδι με μαθητές και μαθήτριες μέσα από ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις μαθητικές ανάγκες. Βλέπουμε στην πράξη τι σημαίνει κυκλική οικονομία και βιωσιμότητα, δύο έννοιες που καταλαβαίνουμε απλά, δίνοντας νέα ζωή και χρήση σε τροφοσκουπίδια. Γιατί ο σεβασμός και η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι κάτι που μας αφορά άμεσα όλες και όλους ανεξάρτητα από την ηλικία.

Μέσα στις τάξεις και έξω στις σχολικές αυλές του 70ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών κάνουμε διαχείριση τροφοσκουπιδιών:

● Μαθαίνοντας για τον κύκλο ζωής φρούτων και λαχανικών

● Τοποθετώντας και φροντίζοντας τον σχολικόκομποστοποιητή ταΐζοντάς τους γεωσκώληκες, τους αφανείς μικρούς ήρωες της γης που βελτιώνουν το έδαφος και φτιάχνουν το κομπόστ!

 

Ανακαλύπτουμε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί με ενθουσιασμό τη δύναμη της φύσης και τις δυνατότητες των ανθρώπων να αξιοποιούμε τους φυσικούς και μη πόρους που διαχειριζόμαστε και μοιραζόμαστε καθημερινά. Για να καταφέρουμε να ζήσουμε με τρόπο πιο υγιή, χαρούμενο και βιώσιμο μέσα και έξω από τα σχολεία!

Κείμενα μαθητών ⬇️

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *