Συμμετοχή της Γ’ τάξης στο διαγωνισμό του ΕΚΑΔ “Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο”

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου , προκήρυξε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο». 

Μαθητές  από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ατομικά ή ομαδικά, κλήθηκαν να δημιουργήσουν υλικό σχετικό με τη σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον ψηφιακό κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο μπορείτε να δείτε εδώ: https://op.europa.eu/webpub/just/eu-plan-for-children-rights/el/#digital.

Στόχοι για τους μαθητές και τις μαθήτριες

Οι στόχοι του διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι:

  • Να μάθουν και να υιοθετήσουν ορθές συμπεριφορές διαδικτυακής χρήσης.
  • Να πληροφορηθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον ψηφιακό κόσμο.
  • Να ενισχυθεί η πολυπολιτισμικότητα  και η αποδοχή του διαφορετικού.
  • Να αποκτήσουν κριτική ικανότητα  και ενσυναίσθηση στο διαδίκτυο.
  • Να αναπτύξουν στρατηγικές απόκρισης στη διαδικτυακή βία, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς της (report). 
  • Να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, υπευθυνότητα και κοινωνικές δεξιότητες.

Στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών συμμετείχε στο διαγωνισμό η Γ’ τάξη. Στο μάθημα των Τ.Π.Ε. αναπτύχθηκε το θέμα της σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας. Στα πλαίσια του διαγωνισμού ζητήθηκε από τα παιδιά να δημιουργήσουν αφίσες ή σύντομα κόμικ στα οποία να αναλύεται ένας ή περισσότεροι από τους κανόνες που μάθαμε.

Στο παρόν άρθρο δημοσιεύονται όλες οι εργασίες των μαθητών. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν λιγότερες, καθώς ήταν υποχρεωτική η γονική συναίνεση για την συμμετοχή των παιδιών.


ΑΦΙΣΕΣ

 


ΚΟΜΙΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *