Επίσκεψη στο μουσείο Ηλία Λαλαούνη

Την Παρασκευή 5/11/2021 επισκεφθήκαμε το μουσείο Ηλία Λαλαούνη δίπλα από το σχολείο μας.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης ενθουσιάστηκαν με την ξενάγηση στο εργαστήριο του μουσείο αλλά και με τα εκθέματα.

 

 

Οι μαθητές μας είπαν για το μουσείο

Την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, επισκεφτήκαμε με την τάξη μας, το  Δ2,  το Μουσείο Λαλαούνη που είναι απέναντι από το σχολείο μας.

Το μουσείο είχε πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα για τους επισκέπτες του. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν κοσμήματα και ξίφη στολισμένα με πολύτιμους λίθους και χρυσές λαβές. Ήταν πολύ εντυπωσιακά και λαμπερά. Επίσης, είχε ρούχα με χρυσές λεπτομέρειες, που τραβούσαν σίγουρα την προσοχή των επισκεπτών, οι οποίοι πήγαιναν κοντά για να παρατηρήσουν την τέχνη  τους.

Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα, ήταν η πληροφορία που μας έδωσε ο ξεναγός, ότι το πρώτο κόσμημα το φόρεσε ο αρχηγός κάποιας φυλής. Οι αρχηγοί μαζί με τους γυναίκες τους, φορούσαν κοσμήματα για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους της φυλής τους. Γενικά,  τα κοσμήματα τα φορούσαν μόνο όσοι είχαν εξουσία και δύναμη. Ακόμα, μου άρεσε που μας έδειξαν τον τρόπο που φτιάχνονται τα κοσμήματα.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Λαλαούνη ήταν ξεχωριστή, γιατί έμαθα νέα πράγματα και είδα εκθέματα χειροποίητα, με μεγάλη λεπτομέρεια και που ήταν σημαντικά. Σίγουρα αυτό το μουσείο, είναι μια ωραία εμπειρία και σας  προτείνω να το επισκεφτείτε και εσείς, αν δεν το έχετε ήδη κάνει έως σήμερα!

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β.

 

 

Στο μουσείο  που επισκεφτήκαμε με την τάξη μου με εντυπωσίασαν τα κοσμήματα επειδή ήταν όμορφα,εντυπωσιακά και ξεχωριστά. 

Τα σπαθιά μου άρεσαν ιδιαίτερα και περισσότερο το κατάνα. Βλέποντας την λεπίδα να ήταν καμπυλοτή και ίσως αρκετά αιχμηρή. 
Ευάγγελος.
Στο μουσείο Λαλαούνη με εντυπωσίασε ότι μας έμαθαν πώς να φτιάχνουμε ένα κόσμημα. Και επίσης με εντυπωσίασε ότι  ένα κόσμημα, όπως ο κόμπος του Ηρακλή για να φτιαχτεί θέλει γύρω στα είκοσι χρόνια, από έναν έμπειρο τεχνίτη. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ότι ο Ηλίας Λαλαούνης βρήκε σε ένα μαγαζί το ημερολόγιο του Σλίμαν και δημιούργησε κάποια μοναδικά κοσμήματα!
Χρήστος.
Μου έκαναν εντύπωση τα εργαλεία, οι τεχνικές, και τα υλικά, όπως μπρούτζος, χαλκός, ασήμι, χρυσός και διάφορα άλλα, από τα οποία έφτιαχναν τα κοσμήματα.
Θανάσης.
Μεγαλύτερη εντύπωση από όλα μου έκαναν τα κοσμήματα που εμπνεύστηκε ο κύριος Λαλαούνης από το αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου.
Μαριαλένα.
Στο μουσείο Λαλαούνη μου έκαναν εντύπωση τα κοσμήματα και τα σπαθιά και τα κοσμήματα που ήταν εμπνευσμένα από το αναπαραγωγικό σύστημα. Μας έδειξαν πως φτιάχνουν κοσμήματα, πως σκάλιζαν τα κοσμήματα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. Έχω πάει μια φορά και θέλω να ξαναπάω πολλές φορές.
Αθηνά.

Πήγα  με  το  σχολείο  μου  στο Μουσείο Λαλαούνη.

Μου  άρεσαν  πάρα πολύ,   μα   πάρα πολύ    τα  κοσμήματα   και με   εντυπωσίασαν.   Μου  άρεσε  η  ιστορία   τους , και φαντάστηκα  με   ποσό    κόπο   τα  έφτιαξαν   οι   καλλιτέχνες.

Μας  μίλησαν  για  πως οι  καλλιτέχνες  εμπνεύσθηκαν  πως  φτιάχτηκαν  τα   κοσμήματα  και  τα  υλικά που χρησιμοποίησαν.

Ελπίζω να  ξαναπάω.

Σεμέλη.

Στο μουσείο Λαλαούνη μου άρεσαν πολύ τα φορέματα που φόραγαν οι γυναίκες και μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση τα κοσμήματα και τα σπαθιά. Πιο πολύ από όλα τα φορέματα με εντυπωσίασε το κόκκινο που είχε μια κάθετη γραμμή στη μέση από κυκλικά χρυσά κοσμήματα και το μπλε που είχε μεγάλα τετράγωνα χρυσά κοσμήματα επάνω του. Μου άρεσε πολύ η επίσκεψη στο μουσείο Λαλαούνη και θα ήθελα να πάω και σε άλλα πολλά μουσεία.

Ευγενία.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΗΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΛΑΟΥΝΗ. 

ΕΙΧΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ,ΑΡΧΑΙΑ ΡΟΥΧΑ,ΜΑΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΘΙΑ. 

Αλέξανδρος.

 

Οι εντυπώσεις μου από το μουσείο  Λαλαούνη

Ήταν όλα φανταστικά και πολύ εντυπωσιακά. Μου φάνηκε πολύ δύσκολο το πώς φτιάχνεται ένα κόσμημα !!!! Ήταν πολύ περίεργο το πόσο λεπτεπίλεπτο έκανε εκείνο το μηχάνημα το σύρμα! Επίσης, μου φάνηκε πολύ φοβερό το πώς έμοιαζε ο αληθινός χρυσός. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που μας εξηγούσε ο κύριος Βύρωνας και που μας άφησε να ακουμπήσουμε διάφορα εργαλεία. Στον πάνω όροφο είχε διάφορα κοσμήματα που ξαναδημιούργησε ο Ηλίας Λαλαούνης βλέποντας τα παλιά κοσμήματα.

Να πάτε όλοι σε αυτό το μουσείο γιατί εμένα μου άρεσε πολύ και είναι και δίπλα από το σχολείο μας!!!

Μιράντα.

Στο μουσείο ΛΑΛΑΟΥΝΗ, μου άρεσε πιο πολύ που ο κύριος Βύρωνας μας έδειξε από την αρχή, πώς φτιάχνονται τα κοσμήματα. Με εντυπωσίασε που ο κύριος ΗΛΙΑΣ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ θέλησε να επαναφέρει την μόδα των αρχαίων ελληνικών κοσμημάτων.  

Πόπη.

Το μουσείο Λαλαούνη μου άρεσε πολύ. Έμαθα πως φτιάχνουν κοσμήματα οι άνθρωποι. Επίσης τα κοσμήματα και οι στολές μου τράβηξαν την προσοχή. Τα κοσμήματα μου άρεσαν γιατί ήταν χρυσά και σπάνια. Ο καλλιτέχνης είχε πολύ μεγάλη φαντασία. Επίσης μου άρεσε το κτήριο επειδή ήταν μεγάλο. Οι λίθοι μου άρεσαν γιατί ήταν χρωματιστοί και σε διάφορα μεγέθη.

Φανή.

Η επίσκεψη στο μουσείο Λαλαούνη ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία . Η ξενάγηση ήταν πολύ κατατοπιστική . Περιλάμβανε το εργαστήριο κατασκευής και την έκθεση κοσμημάτων.

Το εργαστήριο είχε πάρα πολλά εργαλεία από διάφορα μέταλλα όπως χρυσό, ασήμι και μπρούντζο. 

Στην έκθεση κοσμημάτων  μου έκαναν εντύπωση δυο κουκουβάγιες από πετράδια. 

Γεωργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *