«Aπό τον Μπετόβεν στον Χόκινγκ»

Άνθρωποι που ξεπέρασαν την αναπηρία τους και έφτασαν στην κορυφή με τη δύναμη της θέλησης!

 της Μελίνας Φέγγα, Στ2

Σουντχά Τσαντράν: Έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο της Βομβάης η Σουντχά πραγματοποίησε το ταξίδι της επιστροφής στου γονείς της, που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα οδήγησε στον ακρωτηριασμό     του δεξιού της ποδιού. Δεν  το έβαλε όμως κάτω. Με τεχνητό πόδι κατόρθωσε να εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες χορεύτριες στην Ινδία. Σήμερα λαμβάνει προσκλήσεις για να χορέψει σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει τιμηθεί με μια πληθώρα βραβείων.

Γουίνι Χάρλοου: Από την παιδική της ηλικία η Γουίνι πάσχει από λεύκη και είχε όνειρο να γίνει μοντέλο. Tα άλλα παιδιά την αποκαλούσαν αγελάδα και ζέβρα και γενικά τα σχολικά της χρόνια ήταν δυστυχισμένα. Ωστόσο, η Γουίνι δεν τα παράτησε και μετά από την συμμετοχή της στο Next Top Model της Αμερικής, έγινε ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα στον κόσμο.

Στίβεν Χόκινγκ: Όταν ο Χόκινγκ ήταν 21 ετών οι γιατροί τον διέγνωσαν με παράλυση και έδιναν στον νεαρό απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μόλις 2,5 χρόνια ζωής. Ο Στίβεν όχι μόνο συνέχισε τις σπουδές τους, αλλά κατάφερε να γίνει ο πιο διάσημος φυσικός της εποχής μας. Το 1985, ο επιστήμονας έχασε και την ικανότητα της ομιλίας, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιτυχημένη πορεία του. Σήμερα μιλά μέσω ενός συστήματος παραγωγής τεχνητής ομιλίας, και κινώντας τους μύες στο μάγουλό του μπορεί να εισαγάγει τα γράμματα της αλφαβήτου σ΄έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος στη συνέχεια προφέρει τα γράμματα ένα-ένα και παράγει λέξεις.

Είναι η ζωντανή απόδειξη, ότι το χάρισμα, το ταλέντο και η σκληρή δουλειά είναι πολύ πιο σημαντικά από το ύψος. Γεννήθηκε με μια γενετική ασθένεια που οδηγεί σε νανισμό. Το ύψος του δεν ξεπερνάει 1,52 μέτρα. Ο Πίτερ δεν προσβάλλεται, όταν τον αποκαλούν νάνο και κάνει ακόμα και αστεία για την ασθένειά του: “Νομίζω, ότι η μαμά μου πρέπει να πέρασε από κάποιο ραδιενεργό φυτό, όταν ήταν έγκυος.”

Νικ Βούγιτσιτς: Ο άνθρωπος που γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική διαταραχή, που προκαλεί έλλειψη και των τεσσάρων άκρων, συνεχίζει να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Ο Νικ όχι μόνο κατάφερε να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια, αλλά έγραψε και πολλά βιβλία για να μας υπενθυμίσει, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον και ότι το μόνο εμπόδιο που υπάρχει είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Μάρλα Ρούνυαν: Σε ηλικία εννέα ετών, η Marla Runyan προσβλήθηκε από μια σπάνια νόσο, που τελικά την τύφλωσε. Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια στον αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων γυναικών στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, να κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του 1992, και ένα ασημένιο στους Παραολυμπιακούς του 1996. Το 2000, στην Ολυμπιάδα του Σύδνεϋ, έγινε η πρώτη τυφλή αθλήτρια που συμμετείχε σε κανονικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών! Γεννήθηκε το 1770 και έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ πιάνου στην ηλικία των 8. Το 1796 ξεκίνησε να χάνει την αίσθηση της ακοής και μέχρι το θάνατο του το 1827 ήταν εντελώς κωφός. Παρόλο που ήταν αδύνατον να ακούσει τις ίδιες του τις συνθέσεις, τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του ο Μπετόβεν συνέχισε να δημιουργεί μερικές σπουδαίες κλασσικές συνθέσεις, που ευρέως εκτελούνται ακόμα και σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *