Δραστηριότητες για την Α τάξη

Αγαπημένα μας παιδιά, αγαπητοί γονείς

Μένουμε σπίτι και είμαστε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, νοιαζόμαστε για το καλό όλων των συνανθρώπων μας. Βγαίνουμε από το σπίτι προσεκτικά, μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Για να είναι οι μέρες μας ευχάριστες και δημιουργικές, θα είναι καλό να εργαζόμαστε κάθε μέρα στο σπίτι για να μην ξεχάσουμε ό,τι μάθαμε μέχρι τώρα στην Α’ Τάξη. Έτσι θα μπορέσουμε όταν γυρίσουμε να προχωρήσουμε εύκολα παρακάτω, χωρίς να χάσουμε πολύτιμο χρόνο.

Καλό είναι να ορίσουμε μια συγκεκριμένη ώρα το πρωί για να «παίζουμε» το «σχολείο από το σπίτι»

Προτείνουμε λοιπόν τις ακόλουθες δραστηριότητες.

1)Να διαβάσουμε ανάγνωση τα μαθήματα στο βιβλίο της Γλώσσας από το “Αντίο θάλασσα” έως τον “Παπουτσωμένο χιονόδρακο”.

Οι γονείς να σας υπαγορεύουν σαν ορθογραφία όλες τις προτάσεις από το Τετράδιο Γραφής και τις προτάσεις και τις λέξεις από την άσκηση στο Τετράδιο Εργασιών “Μαθαίνω να Γράφω Σωστά”.

2)Να διαβάζουμε λογοτεχνικά βιβλία και στη τελευταία σελίδα του Τετραδίου Γραφής να γράψουμε τους τίτλους των βιβλίων που διαβάσαμε. Μπορούμε, επίσης, να ζωγραφίσουμε εικόνες που μας έκαναν εντύπωση από αυτά αλλά και να διαβάζουμε δυνατά στους άλλους.

3)Στα Μαθηματικά επαναλήψεις σε πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης από το 1 έως το 10.Να μετράμε από το 0 μέχρι το 50.Να ανεβαίνουμε 10-10 από το 0 έως το 100, 5-5 από το 0 έως το 50 και 2-2 από το 0 έως το 20.

Προτείνουμε, επίσης, την εκπαιδευτική πλατφόρμα Brainy που έχει πολλές και ενδιαφέρουσες ασκήσεις.

Να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια με τους γονείς σας, να τους χαρείτε και με το καλό να επιστρέψουμε όλοι στο σχολείο.

Με Αγάπη,

Οι δασκάλες σας ,

Αριστείδου Άννα, Γκόνου Ιφιγένεια

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *