Προτάσεις για να περάσουν όμορφα και ακίνδυνα οι μέρες με τα κλειστά σχολεία

Προτάσεις για να περάσουν όμορφα και ακίνδυνα οι μέρες με τα κλειστά σχολεία

 

Αγαπητοί γονείς και παιδιά

Επειδή καταλαβαίνουμε ότι οι μέρες που υποχρεωτικά τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι είναι πολλές και με πολλούς περιορισμούς, θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώνουμε για σας ιδέες για δημιουργική απασχόληση από το σπίτι. Ευκαιρία για μια διαφορετική εκπαίδευση.

Θα βρισκόμαστε σε επαφή

 

 

Δέκα μουσεία για επίσκεψη από το σπίτι – Περιηγηθείτε εικονικά στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου

 

Καθώς στις μέρες μας θα περάσουμε πολύ περισσότερο χρόνο απ ‘ ό, τι συνήθως στο σπίτι, προτείνουμε μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στο σπίτι. Επισκεφθείτε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία στον κόσμο, ενώ άνετα κάθεται σε πολυθρόνα.

Υπάρχουν όλο και περισσότερες μουσειακές δομές που προσφέρουν πραγματικές εικονικές περιηγήσεις ή που θέτουν τις συλλογές τους σε απευθείας σύνδεση.

Για περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο

https://almaradio.gr/eikoniki-episkepsi-se-mouseia/?fbclid=IwAR0rtnwDB98I3xrJ6ui6EfTeW8bEJEhyAiQgrfqYUuGM9mpw0pqEpDOyzVs

Με τα παιδιά στο σπίτι; Δείτε παιδικές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου …online!

Για να περάσει ο χρόνος με τα παιδιά στο σπίτι, μπορούμε να επισκεπτόμαστε αυτές τις μέρες τη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία θα βρούμε ψηφιοποιημένες πολλές και καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις των προηγούμενων ετών, σκηνοθετημένες από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α., τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε είτε ηχητικά είτε μέσω βίντεο.

Επισκεφθείτε, λοιπόν, το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και απολαύστε online την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο:

https://www.infokids.gr/me-ta-paidia-sto-spiti-deite-paidikes-th/

 

Μαθαίνουμε, παίζοντας: Πού θα βρείτε δωρεάν online πειράματα για παιδιά με απλά υλικά

Το διαδικτυακό μάθημα «Επιστήμη για όλους: Σειρά πειραμάτων για παιδιά με απλά υλικά» που προσφέρεται εντελώς δωρεάν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν τα παιδιά το μάθημα της Φυσικής!

Τι περιέχει ο αέρας που αναπνέουμε, γιατί το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τις καύσεις, τι είναι το σιφόνι, πώς έρχεται το νερό στη βρύση μας, τι είναι ο καρτεσιανός δύτης, πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο, γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος και γίνεται πορφυρός κατά την δύση του Ηλίου, πώς λειτουργεί οπτικά το μάτι μας, τι είναι η camera obscura, γιατί είναι επικίνδυνο το βραχυκύκλωμα, ποια υλικά είναι καλοί και κακοί αγωγοί του ηλεκτρικού ρεύματος και γιατί είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε, τι είναι η αστραπή και πώς λειτουργεί το σύστημα συναγερμού στο σπίτι μας;

Περισσότερα στο σύνδεσμο: https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:Physics+Eur2.1+19D/about?fbclid=IwAR3nLEEm1wMYFNQ65JkKm7f3Rh-5HgBKNC8N_pHYq4hVFE3yFHjj-YMiMAg

Και στον σύνδεσμο https://www.infokids.gr/mathainoume-paizontas-pou-tha-vreite-do/

Δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, παρέχεται από σήμερα η δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’, καθώς και για τους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορονοϊού. Οι μαθητές από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον από την Αττική, θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μέσω του συνδέσμου www.brainy.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *