Στο Αρχαιολογικό Μουσείο….

Στις 20 Ιανουαρίου τα δυο τμήματα της Τετάρτης τάξης επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Μαζί μας ήταν και δυο πολύ έμπειρες Μουσειοπαιδαγωγοί. Το ενδιαφέρον ήταν ότι είδαμε ζωντανά στοιχεία από την ιστορία μας αλλά και ότι παίξαμε διάφορα παιχνίδια μέσα στο μουσείο! Περάσαμε ανεπανάληπτα!

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Σήμερα με την Δ τάξη πήγαμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Είδαμε πολλά και διάφορα αγάλματα και ανάγλυφα.

Στην πρώτη αίθουσα είδαμε έναν αμφορέα και παίξαμε ένα παιχνίδι την «αράχνη». Ο κούρος ήταν το επόμενο άγαλμα που μας έδειξαν. Αυτός ο κούρος λέγεται «κούρος του Σουνίου». Τον ονόμασαν έτσι γιατί βρέθηκε στο Σούνιο. Στη συνέχεια είδαμε τον κούρο και την κόρη της Μερέντας. Η Μερέντα είναι μια περιοχή. Το επόμενο άγαλμα που είδαμε ήταν ο «Ποσειδώνας του Αρτεμισίου». Εκεί διαφωνήσαμε με τον Μιχάλη γιατί έλεγε πως ήταν ο Δίας.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ο μικρός ιππέας. Το άλογο ήταν με όλα τα χαρακτηριστικά και έδειχνε ότι είχε πολλή ένταση. Στο πρόσωπο του μικρού ιππέα φαινόταν η μεγάλη προσπάθεια που έκανε!

Γράφοντας αυτό το κείμενο αναρωτήθηκα κάτι. Πώς θα ήταν το μουσείο χωρίς τα αγάλματα; Θα είχε τουρίστες; Πιστεύω θα τα κάλυπταν με αντίγραφα. Όμως ο κόσμος θα πήγαινε στα αυθεντικά και δεν θα ερχόταν κανένας. Οι τουρίστες θα πήγαιναν στα μεγάλα και πλούσια, όπως στο Βρετανικό.  Ευτυχώς η Αθήνα είχε μεγάλο πολιτισμό και πήραν όλα τα μουσεία κάτι.

Θα μου άρεσε τα μουσεία στην Αθήνα να ήταν τόσο μεγάλα όσο και τα μουσεία στην Αγγλία. Πάντως το μουσείο στην Αθήνα είναι τόσο μεγάλο και σπουδαίο! Δεν θα ήθελα να αλλάξει κάτι, γιατί μου αρέσει όπως είναι τώρα.

Μιχαήλ – Ιωάννης Αναστασίου

 

Σήμερα πήγαμε με το σχολείο μου στο Αρχαιολογικό Μουσείο και μου άρεσε πολύ. Είδαμε κούρους και κόρες, τον θεό Ποσειδώνα και ένα ψηλό αμφορέα. Ο αμφορέας που είδαμε ήταν γεωμετρικού ρυθμού και το καταλάβαμε γιατί είχε γεωμετρικά σχήματα.. Επίσης ένας από τους κούρους που είδαμε ήταν 3 μέτρα. Η κυρία που μας ξεναγούσε μας έδωσε φυλλάδια με διάφορες εύκολες ασκήσεις, που τις κάναμε κάθε φορά που συναντούσαμε το αντίστοιχο έκθεμα ή συζητούσαμε για το θέμα που είχε η άσκηση.

Έμαθα αρκετά πράγματα και γι’ αυτό μου άρεσε πολύ. Επίσης δεν ήταν καθόλου βαρετή εκδρομή , επειδή μάθαμε αρκετά πράγματα και περάσαμε τέλεια. Θα ήθελα να ξαναπάω στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Νεφέλη Αβούρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *