Συνάντηση με τον συγγραφέα Κώστα Πούλο!

Την Πέμπτη 23.1. 2020, είχαμε καλεσμένο τον συγγραφέα Κώστα Πούλο στο σχολείο μας! Μας αφηγήθηκε με το δικό του μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο του: «Το αίνιγμα της Σφίγγας»

Γράφω τις εντυπώσεις μου από την συνάντηση με τον συγγραφέα κ.Πούλο

Μου άρεσε πάρα πολύ η συνάντηση γιατί ήταν παιχνίδι  φαντασίας και πραγματικότητας και είχε πλάκα. Μας παρουσίασε το βιβλίο που έγραψε «Το αίνιγμα της σφίγγας» και είπαμε ένα τραγούδι για τη σφίγγα της Θήβας.

Φωτεινή Ράκαμ

 

Χθες με την τάξη μου πήγαμε στο αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουμε τον κ. Πούλο. Μαζί μας ήταν και το άλλο τμήμα το Δ1.

Μας έκανε διαδραστικά παιχνίδια για την ιστορία. Ήταν φανταστικά. Ο κ.Πούλος έχει δουλέψει και σε σχολείο και ξέρει τα παιδιά. Στη συνέχεια μας έλεγε γρίφους και τους απαντήσαμε όλους. Επίσης, μας είπε μια φανταστική ιστορία.

Θέλω να αγοράσω και εγώ ένα από τα βιβλία του. Θέλω να ξαναέρθει.

Ραφαέλα Αναστασίου

Με τον κύριο Πούλο κάναμε διάφορα παιχνίδια, κάναμε αινίγματα και μάθαμε ένα αίνιγμα : «Τι εστί τετράπους, δίπους, τρίπους;». Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία γιατί μάθαμε πολλά πράγματα για τη ζωή του.

Άννη Καίσαρη

 

Χθες ήρθε στο σχολείο μας ο συγγραφέας Κώστας Πούλος. Μιλήσαμε για τα τέρατα της μυθολογίας, όπως για τη Σφίγγα, τον Μινώταυρο, τις Σειρήνες και για ένα τέρας που υποτίθεται ότι πηγαίνει στο σπίτι του και πίνουν καφέ. Μιλήσαμε και για τον Κένταυρο και τον Εγκέλαδο. Επίσης είπαμε και λύσαμε αινίγματα. Μάθαμε και το αίνιγμα της σφίγγας στα αρχαία. Ο κ. Πούλος έπαιξε κιθάρα και εμείς τραγουδήσαμε. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!!!

Σμαράγδα Αγγελοπούλου

Οι εντυπώσεις μου από τον συγγραφέα κ. Πούλο ήταν ότι μου άρεσε πάρα πολύ η μουσική του. Τα τραγούδια με την κιθάρα, τα τέρατα που μας περιέγραφε ήταν σαν αληθινά. Μας μίλησε και για το αίνιγμα της Σφίγγας.

Ιωάννα Λεβεντάκη

 

Οι εντυπώσεις μου από τον συγγραφέα είναι ότι όλοι οι συγγραφείς έχουν φαντασία. Και ότι είναι ωραίο να έχεις ένα συγγραφέα μπροστά σου και να σου μιλάει για τις περιπέτειες του. Τότε ο κ. Πούλος ο συγγραφέας μας διηγήθηκε για τις φανταστικές περιπέτειες του με τη σφίγγα , τις σειρήνες, τον κένταυρο και τον μινώταυρο. Το θέμα μας ήταν η σφίγγα που την έλεγαν Ναξία και τα δυο επαγγέλματά της.

Περάσαμε πολύ ωραία και τραγουδήσαμε. Είναι τέλειο να συναντάς συγγραφείς που τους λέμε ερωτήσεις.

Άρτεμης Τζιχέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *