Η Μαρίζα Ντεκάστρο στο σχολείο μας!

 

Σήμερα είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα κυρία Μαρίζα Ντεκάστρο! Μας απάντησε με μεγάλη προθυμία στις άπειρες ερωτήσεις και απορίες μας και εμείς μετά για να την ευχαριστήσουμε της δείξαμε ένα απόσπασμα από τη γιορτή του Πολυτεχνείου που μεγάλο μέρος της στηρίχθηκε και στο βιβλίο της:” 2651 μέρες Δικτατορίας”.

Στο τέλος, μας έγραψε και μια πολύ γλυκιά αφιέρωση για το βιβλίο του σχολείου μας!
Δ1&Δ2

 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ  ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 ήρθε η Μαρίζα Ντεκάστρο στο σχολείο μας στις 9:30. Ήταν η 4η ώρα όταν ήρθε . στην αρχή μας συστήθηκε και όταν τελείωσε της συστηθήκαμε εμείς. Έπειτα από λίγη ώρα της κάναμε ερωτήσεις σχετικά με το πώς έζησαν στην περίοδο του Πολυτεχνείου . Αργότερα την δείξαμε την εισαγωγή και την πρώτη σκηνή από το θεατρικό που είχαμε κάνει σχετικά με αυτή την περίοδο. Όταν της κάναμε ερωτήσεις , εγώ την ρώτησα: «Πώς νιώσατε όταν πήγατε στην ταράτσα σας και είδατε στρατιώτες έτοιμους να πυροβολήσουν με το σήμα του αρχηγού τους όποιον έβρισκαν μπροστά τους;»

Μου άρεσε περισσότερο που μας διηγήθηκε πως έζησε την περίοδο εκείνη με δικά της λόγια. Δεν μου άρεσε όμως που της δείξαμε την εισαγωγή και την πρώτη σκηνή από το θεατρικό γιατί θεώρησα πως χάσαμε αρκετό χρόνο. Με συγκίνησε όταν είπαμε το «imagine» ένα τραγούδι που όντως είναι πολύ συγκινητικό αν σκέφτεσαι ταυτόχρονα ανθρώπους που πεθαίνουν για να υπάρχει ελευθερία.  Ελπίζω να ξαναέρθει η Μαρίζα Ντεκάστρο γιατί μου άρεσε πολύ αυτά που κάναμε μαζί.

Γιάννης Μποϊδάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *