Καθαροί ζούμε στο σχολείο!

Στο σχολείο μας φέτος εφαρμόσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΚΑΘΑΡΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, με στόχο να καλλιεργήσουμε σωστές πρακτικές καθαριότητας και υγιεινής στους μαθητές και τις μαθήτριες και να εξασφαλίσουμε ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον.

Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του προγράμματος «Ελληνικό Αειφόρο Σχολείο», με τη φιλοδοξία να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της καθαριότητας και της ατομικής υγιεινής για την ανθρώπινη ζωή και, γενικότερα, για το περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», που υλοποιεί η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες, βιωματικές δράσεις, ενημερώσεις και διαδραστικά παιχνίδια με σκοπό να αφυπνίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών σχετικά με την υγιεινή και την καθαριότητα.

Το πρόγραμμα συντόνισε η ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, νοσηλεύτρια του σχολείου μας, η οποία παρακολούθησε και σχετική επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Υγιεινή στο σχολικό περιβάλλον», την Τετάρτη 8 Μαΐου, στο χώρο της ΕΛΛΕΤ.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε συνδυασμό με τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που υλοποιήθηκαν στο σχολείο, αφού κοινός στόχος είναι να μάθουν οι πολίτες του αύριο όχι μόνο να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά κυρίως να αποκτήσουν την συνειδητοποίηση εκείνη ότι ο άνθρωπος είναι μέρος του περιβάλλοντος και ο σεβασμός απέναντι σε αυτό αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα της διαβίωσής του!

Τα παιδιά  δημιούργησαν σχετικά έργα (ζωγραφιές, γραπτές εκθέσεις, κ.λπ.) για να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις απόψεις τους για το θέμα.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *