Σκυταλοδρομία για το περιβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων – 3 Νοεμβρίου 2022
Κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν  την Ημέρα Δράσης των Σχολείων (Schools Action Day) στις 3 Νοεμβρίου. To Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) συντόνισε την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών και συμμετοχής τους στην εξεύρεση λύσεων για την κλιματική αλλαγή, ενδυναμώνοντάς τους για να δημιουργήσουν ένα κόσμο με περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των σχολείων στο κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Πλήθος μαθητών και μαθητριών με τους εκπαιδευτικούς τους, συγκεντρώθηκαν στα σημεία από τα οποία πέρασε η σκυτάλη της Running Out of Time, από την ακριτική Πρέσπα ως την Αττική, και δημιούργησαν ένα εορταστικό κλίμα.
Στην Ακρόπολη υποδέχτηκαν τη σκυτάλη στελέχη και εθελόντριες της ΕΕΠΦ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας μαζί με το Μουσικό Σχολείο Αθηνών, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας και το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Μεγαλοοικονόμου, εμψυχώνοντας τους δρομείς. Οι μαθητές παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, χόρεψαν στους ρυθμούς των χειροποίητων κρουστών από ανακυκλώσιμα υλικά, διάβασαν μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αποτελούν τους αυριανούς πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εντονότερα τις δυσμενείς συνέπειες των ραγδαίων αλλαγών στο κλίμα.
 Η ενέργεια και η παρορμητικότητα της εκδήλωσης προκάλεσε το ενδιαφέρον των περαστικών, οι οποίοι συμμετείχαν με μεγάλη χαρά, μεγαλώνοντας και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ομάδα των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *