Επάνοδος την Δευτέρα 10/5/2021, με τη χρήση self test!!!!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ στη σχολική ζωή!

Το σχολείο μας ξεκινά δια ζώσης από τη Δευτέρα, 10/5/2021, όπως και η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο.

Η βασική αλλαγή είναι ότι η προσέλευση στο σχολείο γίνεται ΜΟΝΟ με την επίδειξη της σχολικής κάρτας COVID 19 αρνητικού αποτελέσματος.

Η επίδειξη της κάρτας θα γίνεται στον εφημερεύοντα, στην είσοδο προσέλευσης, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Υπενθυμίζουμε ότι: το αυτοδιαγνωστικό τεστ διενεργείται κατ’ οίκον, με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα, δύο (2) φορές την εβδομάδα, προ Δευτέρας και Πέμπτης έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε εύκολες οδηγίες!!!!ΟΔΗΓΙΕΣ SELF-TEST (https://drive.google.com/file/d/1DIISHxrUXKk4MNWOrQCXsPuZr09YMiVo/view?usp=sharing )

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος οι γονείς/κηδεμόνες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» , δηλώνουν το αποτέλεσμα. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19, η δήλωση μπορεί να γίνει και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών.  Για την χειρόγραφη δήλωση πρέπει να χρησιμοποιηθεί  το έγγραφο Σχολική κάρτα για COVID 19.

Χωρίς την επίδειξη της μαθητικής κάρτας, ο μαθητής/τρια δεν θα μπορεί να εισέλθει στο σχολείο.

Αν το τεστ είναι θετικό,

εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ισχύουν όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις σχετικά με την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης. Ειδικότερα:

Τάξεις Δ,Ε,Στ :

Ώρα προσέλευσης: 8.00-8.10

Ώρα Αποχώρησης: 13.15 -13.25

H προσέλευση-αποχώρηση θα γίνεται από τις διαφορετικές εισόδους, όπως και πριν. Μόνο το Στ2 θα αποχωρεί από την έξοδο του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, επί της ΚΑΡΥΑΤΙΔΩΝ

Τάξεις Α, Β, Γ:

Ώρα προσέλευσης: 8.15-8.25

Ώρα Αποχώρησης: 13.00 -13.10

Η προσέλευση-αποχώρηση θα γίνεται από τις διαφορετικές εισόδους, όπως και πριν.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Ώρες 3.00- 3.10 και 4.00- 4.10

Έξοδοι :

Α, Β, Δ: από κεντρική είσοδο

Γ, Ε, ΣΤ: από πλαϊνή είσοδο (όπως και το πρωί)

Παράκληση: οι γονείς να είναι ακριβείς στην ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, να απομακρύνονται από τις πόρτες αμέσως μετά την παράδοση- παραλαβή του παιδιού τους για αποφυγή συνωστισμού στον πεζόδρομο.

  1. Επίσης, προβλέπεται να έχουμε ανοικτά τα παράθυρα την ώρα του μαθήματος και να γίνεται συχνός αερισμός των αιθουσών
  2. Εννοείται ότι οι μάσκες συνεχίζουν να είναι υποχρεωτικές μέσα και έξω από την τάξη, χρειάζονται αντισηπτικά, θήκη για το φαγητό κλπ.

 

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

 

Από το Σύλλογο Διδασκόντων

Επισυνάπτεται η σχετική εγκύκλιος:

Εγκύκλιος_αυτοδιαγνωστικός έλεγχος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *