Η ΣΤ’ Τάξη συμμετέχει στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάζονται έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων όλων των γνωστικών αντικειμένων όλων των βαθμίδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση δίνει την ευκαιρία:
α) της ανάδειξης και ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.
Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Το Φεστιβάλ έχει, και για το σχολικό έτος 2020-2021, την υποστήριξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ16/163665/Δ2/1-12-2020), και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής, καθώς και Τοπικούς Φορείς (Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες, κ.τ.λ.).


Το σχολείο μας συμμετέχει με το ηλεκτρονικό περιοδικό που έφτιαξαν οι μαθητές/-τριες της ΣΤ’ Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος των Τ.Π.Ε. Στο φεστιβάλ το οποίο φέτος διεξάγεται διαδικτυακά θα μας εκπροσωπήσουν οι μαθητές/τριες:

  • Δουλής Κωνσταντίνος
  • Κορού Μαρία
  • Βαμβούκου Ινές
  • Ματσούκα Ευγενία

συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια Πληροφορικής Στεφανία Παλιεράκη.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το περιοδικό μας πατώντας  στον σύνδεσμο: https://schoolpress.sch.gr/70mag/. 

Μπορείτε επίσης να δείτε το βίντεο που φτιάξαμε για τον τρόπο δημιουργίας και οργάνωσης του περιοδικού (το βίντεο θέλει λίγη υπομονή…)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *