Αποτελέσματα μαθητικού διαγωνισμού ποιήματος

Αγαπημένα μας παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί γονείς,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους και όλες για τη συνεργασία, τη συνεχή, φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλετε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την επικοινωνία μέσα από τις ηλεκτρονικές μας τάξεις, έτσι ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει μόνο, μακριά από τους φίλους και τις φίλες, τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες, τους δασκάλους και τις δασκάλες του, αποσυνδεδεμένο από το σχολείο, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκομίζει από αυτό.

Στα πλαίσια αυτά, σκεφτήκαμε και προτείναμε στα παιδιά των Δ΄ Ε΄ και Στ΄ τάξεων, να διοργανώσουμε ως σχολείο έναν διαγωνισμό ποίησης αφιερωμένο στα δικαιώματα του παιδιού με τίτλο «Τραγουδάμε για τα δικαιώματά μας!». Ο διαγωνισμός αυτός «έτρεξε» παράλληλα με το Διαγωνισμό στιχουργικής με θέμα «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» που διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (https://ddp.gr/ta-dikaiomata-mas-ginontai-tragoydi/ ) και στον οποίο, επίσης, συμμετέχουμε έπειτα από την παράταση που δόθηκε, λόγω ειδικών συνθηκών.

Μέσα από εργαστήρια γραφής με την δασκάλα κα Ειρήνη Λουλακάκη, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα δικαιώματα, αλλά και πειραματίστηκαν στην ποιητική συγγραφή! Στο τέλος έστειλαν τις δημιουργίες τους στην Πληροφορικό μας κα Στεφανία Παλιεράκη. Προσεχώς… ένα από τα ποιήματα, (ή περισσότερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες) θα μελοποιηθεί με τη βοήθεια της Μουσικού μας κας Μαρίας Δεμερτζή!

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θαυμάσια στη δημιουργική αυτή πρόκληση κι έτσι με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τα ονόματα των μικρών δημιουργών που προκρίναμε στον διαγωνισμό!

Τα ποιήματα που έγραψαν, έχουν έντονη ανθρωπιστική διάσταση και διαπνέονται από πλούσια αυθεντικά συναισθήματα. Είναι γραμμένα με δυναμισμό, ενσυναίσθηση, χιούμορ, τόλμη κι αισιοδοξία!

Όλες οι συμμετοχές είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έπρεπε όμως να επιλέξουμε κάποιες μεταξύ όλων, μιας κι επρόκειτο για διαγωνισμό.

Αποφασίσαμε να επιλέξουμε δύο παιδιά από κάθε τάξη (ένα από κάθε τμήμα, εκτός από τη Δ΄ τάξη στην οποία συμμετείχε μόνο το Δ2 τμήμα, οπότε επελέγησαν δύο παιδιά από το ίδιο τμήμα) :

Δ2: Ιωάννα Μελισσάνθη Τσαρή, Ορέστης Λιναρδάκης,

Ε1: Νικολέττα Κόκκαλη

Ε2: Φίλιππος Σπανέλλης

Στ1: Μαρία-Μυρτώ Κορού

Στ2: Μαρία-Ινές Βαμβούκου & Ζωή Λέκκα & Χριστιάννα Σταυρίδη (ομαδικό ποίημα)

Τέλος, επιλέχτηκε να μελοποιηθεί το ποίημα «Μέρες δίχως χρόνο» από τις μαθήτριες Μαρία-Ινές Βαμβούκου, Ζωή Λέκκα, Χριστιάννα Σταυρίδη της τάξης ΣΤ2, λόγω της ευκολίας μελοποίησής του και της εξαιρετικής απόδοσης της ιδιαίτερης συνθήκης στο πλαίσιο της οποίας βιώνουν τα παιδιά τη ζωή και τα δικαιώματά τους για επικοινωνία και εκπαίδευση!!

Συγχαρητήρια! Ένα συμβολικό βραβείο σας περιμένει!

Όλα τα ποιήματα έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας!

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που προσπαθούν να είναι ενεργά και δημιουργικά κόντρα σε όλες τις δυσκολίες.

Είμαστε περήφανοι, περήφανες για σας. Έχετε καταφέρει τόσο πολλά!!!

Η συνθήκη ήταν κι εξακολουθεί να είναι πρωτόγνωρη. Με υπομονή, επιμονή, κατανόηση και αγάπη, θα καταφέρουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε την παλιά μας ζωή στο αγαπημένο μας σχολείο.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *