Διαγωνισμός συγγραφής ποιημάτων

Τραγουδάμε για τα δικαιώματά μας!!!

Αγαπητά μας παιδιά,

το σχολείο μας αποφάσισε να διοργανώσει διαγωνισμό συγγραφής ποιημάτων με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού.

1. Το Θέμα

Τα ποιήματα θέλουμε να αναφέρονται, δηλαδή, σε ένα από τα δικαιώματα που περιλαμβάνονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπως για παράδειγμα:

-δικαίωμα γνώμης και δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση

-δικαίωμα στην υγεία/δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες

-δικαίωμα στην προστασία από κακομεταχείριση και άλλες μορφές εκμετάλλευσης

2. Σε ποιους-ποιες απευθύνεται ο διαγωνισμός –  Πού θα σταλούν τα ποιήματα

Ο διαγωνισμός μας απευθύνεται στα παιδιά των τάξεων Δ, Ε, Στ και τα κείμενα θα πρέπει να σταλούν στο μάθημα των ΤΠΕ στην η-τάξη  (στην Εργασία “Διαγωνισμός ποίησης”) μέχρι τις 7 Μαρτίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ: Τα ποιήματα που θα μας στείλετε θέλουμε να είναι έμμετρα, με ρυθμό και ομοιοκαταληξία για να μπορούν να γίνουν και τραγούδι.

3. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΡΑΦΗΣ

Για να χαρούμε την όλη διαδικασία, διοργανώσαμε ειδικά εργαστήρια γραφής, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού μας Ειρήνης Λουλακάκη και με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών της τάξης, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα δικαιώματα,αλλά και να πειραματιστούν στο πώς γράφεται ένα ποίημα.

Οι συναντήσεις θα γίνουν χωρίς να αλλάξει το πρόγραμμά σας,  εκτός από το Δ1 που αντί να μπουν στην κ. Μανωλάκη θα μπουν στην τάξη της κ. Λουλακάκη.


Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τις: Φραντζή Αντιόπη, Παλιεράκη Στεφανία, Λουλακάκη Ειρήνη,  Δεμερτζή Μαρία, Βιδάλη Ιωάννα.

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *