Επιστροφή στο σχολείο! Η νέα πρόκληση!!!

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες, Αγαπητοί μαθητές/τριες,

Ευχόμαστε το μήνυμά μας να σας βρει καλά στην υγεία σας, αισιόδοξους/ες και έτοιμους/ες για την επάνοδο στο σχολείο. Μία μακρά και πρωτόγνωρη περίοδος εγκλεισμού, κατά την οποία ως εκπαιδευτική κοινότητα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πρωτόγνωρες συνθήκες και προβλήματα, φαίνεται να τελειώνει. Ως εκπαιδευτική μονάδα προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους επικοινωνίας με τους μαθητές και μαθήτριές μας, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ευχαριστούμε για την θετική ανταπόκρισή σας και τα ενθαρρυντικά μηνύματα, όλη αυτή την περίοδο.

Τώρα, βρισκόμαστε μπροστά στη νέα πρόκληση, αυτή της επαναλειτουργίας της σχολικής μας μονάδας.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία και των σχολείων των Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις αναμενόμενες απαραίτητες διευκρινίσεις και τις συσκέψεις της Διευθυντικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων, έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο επιστροφής σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, το οποίο σας παραθέτουμε παρακάτω:

Ενέργειες και κανόνες που αφορούν την επαναλειτουργία του σχολείου:

  1. Όλες οι τάξεις του σχολείου, έχουν διαιρεθεί σε υποτμήματα τα οποία θα λειτουργήσουν εκ περιτροπής (Το α΄ υποτμήμα θα έρθει στο σχολείο αυτή την εβδομάδα ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, και το β΄ υποτμήμα, ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ, και την επόμενη εβδομάδα αντίστροφα. Η εναλλαγή θα συνεχιστεί μέχρι τέλους του σχολικού έτους στις 26-6-2020.
  2. Οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται και θα αποχωρούν από το σχολείο από τρεις διαφορετικές εισόδους:

Α,Β: από την κεντρική είσοδο

Γ,Δ: από την είσοδο του Νηπιαγωγείου

Ε,ΣΤ: από την είσοδο στην Αρχή της Καλλισπέρη (και Καρυατιδών)

Οι γονείς δεν θα μπαίνουν στην είσοδο του σχολείου και θα παραμένουν στον πεζόδρομο κρατώντας τις αποστάσεις.

  1. Καθορίστηκε ειδικός χώρος (η Βιβλιοθήκη), στον οποίο, σε περίπτωση ανάγκης, θα οδηγηθεί και θα παραμείνει μέχρι τη μεταφορά του, οποιοδήποτε άτομο εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19. Στον συγκεκριμένο χώρο θα υπάρχουν χειρουργικές μάσκες, γάντια και αλκοολούχο αντισηπτικό. Υπεύθυνη για τον χώρο ορίστηκε η νοσηλεύτρια του σχολείου μας, Ευαγγελή Πετρούδη, με αναπληρώτρια την Γεωργία Βούλγαρη.
  2. Η σχολική μονάδα έχει εφοδιαστεί με τα απαιτούμενα υγειονομικά υλικά με τη συνδρομή και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου 1ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων. Επίσης, έχει τοποθετηθεί και τρίτος καθαριστής για τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.
  3. Έγιναν η απαραίτητη διαρρύθμιση στις σχολικές τάξεις, ούτως ώστε

α) να κάθεται ένας μαθητής ανά θρανίο.

β) η απόσταση μεταξύ των μαθητών συνολικά με το θρανίο να ισούται με 1,5 μέτρο μήκος.

γ) τα θρανία να έχουν κοινό προσανατολισμό

  1. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στις σχολικές αίθουσες. Η βιβλιοθήκη και το εργαστήριο Πληροφορικής δεν θα λειτουργήσουν.
  2. Έγινε διαφοροποίηση της ώρας των διαλειμμάτων σε δύο ζώνες (Α,Β,Γ τάξεις) και (Δ,Ε,ΣΤ) ώστε στο προαύλιο να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές/τριες. Επίσης, ορίστηκαν συγκεκριμένοι χώροι για κάθε τάξη. Τα παιδιά θα εξέρχονται και θα εισέρχονται στις αίθουσες σύμφωνα με το σχέδιο ετοιμότητας για τον σεισμό, κρατώντας την απόσταση του 1,5 μ. Επίσης, οι μαθητές/τριες δεν θα παίζουν με μπάλες, σκοινάκια, κ.λπ. στο διάλειμμα.
  3. Στις τουαλέτες οι μαθητές θα μπαίνουν ένας-ένας, μία-μία και θα υπάρχει υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός, ο/η οποίος/α θα ελέγχει την κίνηση
  4. Στις βρύσες οι μαθητές θα γεμίζουν τα μπουκάλια τους (δεν θα πίνουν νερό από τη βρύση με το στόμα) ή θα πλένουν τα χέρια τους, κρατώντας τις αποστάσεις, υπό την εποπτεία του εφημερεύοντος.
  5. Σε κάθε τάξη έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και έχει τοποθετηθεί αντισηπτικό στην είσοδο της αίθουσας. Απαγορεύεται η ανταλλαγή αντικειμένων ανάμεσα στους μαθητές και συνιστάται να έχουν μαζί τους αντισηπτικό και αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Οι μαθητές/τριες, αν το επιθυμούν, μπορούν να εφοδιαστούν με ατομικό μαρκαδόρο για ασπροπίνακα (πίνακα σμάλτου). Επίσης, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν μαζί τους παγουρίνο νερού (με ετικέτα ονόματος) και κάτι φαγώσιμο για τα διαλείμματα Οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά ανοίγοντας τα παράθυρα).Τάπερ και ρούχα ξεχασμένα δεν θα μπορούν να φυλάσσονται. 
  6. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους μαθητές που θα απουσιάζουν για την πορεία των μαθημάτων με τους μέχρι τώρα πρόσφορους τρόπους επικοινωνίας (email, eclass) Η λειτουργία σύγχρονης εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Webex του ΥΠΑΙΘ, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, λόγω και της έλλειψης εξοπλισμού (μικρόφωνα, κάμερες κλπ, αλλά και των δυνατοτήτων του δικτύου.
  7. Οι γονείς των παιδιών που δεν θα προσέλθουν στο σχολείο, χρειάζεται να αποστείλουν στη Διεύθυνση σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (μπορούν και ηλεκτρονικά) ότι ο/η μαθητής/ τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί. (Υ.Α με αρ. πρωτ. Φ.7/ΦΜ/63728/ΓΔ4/27-5-2020 (ΦΕΚ 2031 Β’)

Παρακαλούμε

  • Να συζητήσετε με τα παιδιά σας τους νέους κανόνες λειτουργίας και την αναγκαιότητα της πιστής εφαρμογής τους με στόχο να παραμείνουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας ασφαλή και υγιή.
  • Να θυμάστε πάντα το Χ.Α.Μ:. ΧΕΡΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΣΗ- ΜΑΣΚΑ.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΔΙΑΘΕΣΊΑΣ (ΠΥΡΕΤΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ, ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ, ΒΗΧΑ κλπ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

 

Συνοψίζουμε τους βασικούς κανόνες πρόληψης κατά του κορωνοϊού:

 

– Όχι συνωστισμός/συγχρωτισμός σε κλειστούς ή/και ανοιχτούς χώρους

– Όχι ανταλλαγή αντικειμένων

– Όχι επαφή με μαθητές άλλων τμημάτων

– Όχι χέρι στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια

– Απόσταση 1,5 μέτρου

– Σωστό πλύσιμο χεριών 20΄΄

– Χρήση αντισηπτικού 20΄΄

– Βήξιμο ή φτέρνισμα στον αγκώνα

– Πιστή τήρηση των κανόνων

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ:

 1) Να επιστραφούν όλα τα βιβλία που έχουν δανειστεί οι μαθητές/τριες από τη δανειστική βιβλιοθήκη και να παραδίνουν στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης τους ή στην υπεύθυνη Βιβλιοθήκης, κυρία Κουκουμάκη.

2) Οι γονείς των μαθητών /τριων της Γ΄ Τάξης, μέχρι τις 25 Ιουνίου 2020, να προσκομίσουν στο σχολείο τα ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας).

3) Οι γονείς που επιθυμούν να εγγραφούν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα την ερχόμενη σχολική χρονιά να αποστείλουν τη σχετική αίτηση, καθώς και βεβαιώσεις εργασίας, κάρτες ανεργίας κλπ.

4) Να φυλαχτούν όλα τα βιβλία της φετινής χρονιάς, 2019-20, γιατί θα χρησιμοποιηθούν στην αρχή της  επόμενης χρονιάς, 2020-21, για να ολοκληρωθεί η ύλη που δεν διδάχτηκε λόγω της έκτακτης συνθήκης.

5) Οι επισκέπτες στο σχολείο απαγορεύονται και αν χρειαστεί γίνονται έπειτα από ραντεβού. Η επικοινωνία των γονέων/κηδεμόνων με το σχολείο μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ευχόμαστε σε όλους και όλες μια καλή αρχή!!!!!

 Αθήνα 29-5-2020

Η διευθύντρια                                                                                   Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αντιόπη Φραντζή

 

 

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *