To σχολείο των ονείρων μου

Το Σεπτέμβριο του 2015, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πήρε μία ιστορική απόφαση. Πρόκειται για την υιοθέτηση 17 Στόχων, γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων  παγκόσμιων προβλημάτων.

Σε αυτή την Παγκόσμια Συμφωνία, περισσότεροι από 150 ηγέτες δεσμεύτηκαν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες, με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση. Έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα φροντίζει για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.  

Ο 4ος Στόχος της Βιώσιμης Ανάπτυξης αφορά την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Η απόκτηση ποιοτικής εκπαίδευσης ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ είναι η βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Μέχρι σήμερα έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Ωστόσο, χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν.

Ένα χαρακτηριστικό της ποιοτικής εκπαίδευσης είναι να βοηθά τα παιδιά να αποκτούν τα εφόδια, δηλαδή γνώσεις και τρόπους, γα να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους, να παρατηρούν, να ερευνούν και να πειραματίζονται. Ακόμη να μαθαίνουν πώς να μοιράζονται τη γνώση που ανακαλύπτουν για το κοινό καλό.

Οι παρακάτω εργασίες που θα διαβάσετε αφορούν το “σχολείο των ονείρων των παιδιών”. Δηλαδή, ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και επιθυμίες των παιδιών, που να τα βοηθά να ανακαλύπτουν τον κόσμο και τον εαυτό τους. 

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!!!!Εύχομαι να δουν το όνειρό τους πραγματικότητα!!!!!

Με αγάπη η δασκάλα τους

Αντιόπη Φραντζή  

Tο Σχολείο των ονείρων μας Mάγγου Στέλλα

Tο σχολείο των ονείρων μου Tίνος Αθανασιάδης

Ελεάνα Σιδέρη, Το σχολείο των ονείρων μου

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ, Σόφη ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ  ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΛΗΣ

Ο στόχος της Ποιοτικής Εκπαίδευσης-ΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

IΛΙΑ ΦΑΛΟΥΤΣΟΥ Το σχολείο των ονείρων μου»

ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Το σχολείο των ονείρων μου!

Κορού Μαρία- Μυρτώ, Το σχολείο των ονείρων μου

Το σχολείο των ονείρων μου ΜΑΛΙΩΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *